VIDEO: Rundek i Ekipa u "Pješčanim olujama"

Darko Rundek zajedno sa svojom Ekipom objavio je novu pesmu "Pješčane oluje".
VIDEO: Rundek i Ekipa u "Pješčanim olujama"
Foto: 021.rs
Rundek ovu numeru izvodi poslednjih godinu dana na koncertima, gde je privukla pažnju publike. Čekajući studijsku verziju pesme, na Jutjubu je objavljena izvedba uživo, koja je naišla na pozitivne komentare slušalaca.
 
Pesma je nastala po osnovnoj muzičkoj temi numere "La Comedie de Sens" ("Lakrdija čula") sa albuma "Ruke" iz 2002. godine. 
 
"Koncertna se izvedba pamti po neobičnom afričkom liku u koji se preoblačim. Njena živa energija i susret o kojem pjesma priča, dobro idu uz ustreptala očekivanja novih poznanstava kojima nas mame ljetni praznici. Uživajte", poručio je Rundek.
 
Nekadašnji frontmen kultnog "Haustora" prilično je aktivan u poslednjih godinu dana otkad je okupio Ekipu za koncertnu turneju "ApocalypsoNow" kojom je obeležio 20 godina od svog prvog solo albuma. Saradnja sa mladim muzičarima se nastavila, pa su u međuvremenu objavljene numere "Barbara", "Tigidigi Rege" iz 2002. je dobio novi aranžman pod nazivom "Tamni jorgovan", a gostovao je i na albumu reperke Sassje u pesmi "Savana".
 
"Pješčane oluje" snimila je ekipa koju čine Izabel i Duco iz Cargo orchestra i Cargo Trija, stari Rundekov saradnik trubač Igor Pavlica, te saksofonistkinja Ana Kovačić, bubnjar Silvio Bočić, kontrabasista Roko Crnić, vibrafonista i udaraljkaš Miro Manojlović.
 
  • Srecko

    28.06.2018 22:19
    Mandala
    Predivan spot odlicne pesme.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika