VIDEO: Astronaut se sa Svemirske stanice priključio nastupu Kraftverka

Ljubitelji muzike grupe Kraftverk navikli su na melodije koje zvuče kao da nisu s ovog sveta, ali su nemački pioniri elektronske muzike na koncertu u Štutgartu otišli "svemirski" korak dalje.
AP prenosi da je Evropska svemirska agencija (ESA) danas na internetu postavila video snimak na kojem se vidi kako nemački astronaut Aleksander Gerst "upada" na koncert Kraftverka nastupom koji je izveo na Međunarodnoj svemirskoj stanici.
 
Gerste je koristeći tablet kompjuter sa virtulenim sintisajzerom, odsvirao duet sa Kraftverk u pesmi iz 1978. "Svemirska laboratorija" ("Spacelab"), uz glasne povike odobravanja iz publike.
 
AP podseća da Gerst ipak nije prvi "svemirski" muzičar pošto je kanadski astronaut Kris Hedfild 2013. snimio kaver verziju "Svemirske odiseje" Dejvida Bouvija i svirao u duetu sa bendom Bernejkid lejdiz dok je orbitirao 400 kilometara iznad Zemlje.
 
  • Marijana

    22.07.2018 21:58
    Mobilni telefoni
    Ono što na mene ostavlja najjači utisak u ovom tekstu odnosno pratećem videu je da svi u publici drže upaljene mobilne telefone. Koncerti su očito izgubili svaki smisao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika