Ozbiljno dovedeno u pitanje održavanje Evrovizije u Izraelu

Glavni grad Austrije - Beč, mogao bi iduće godine ponovo da bude domaćin Pesme Evrovizije, iako je Izrael odneo pobedu na ovogodišnjem takmičenju, spekulišu austrijski mediji.
Odmah nakon pobede pevačice Neta čula su se protivljenja održavanja Evrovizije u Izraelu zbog bezbednosnog stanja. Već tada se pominjala Austrija, čiji je takmičar Sizar Sampson osvojio treće mesto, a prema glasovima žirija čak prvo, kao moguća zamena za Izrael. 
 
Prema pisanju medija, Austrija bi mogla biti domaćin Evrovizije sledeće godine, jer je državna televizija Izraela KAN zatražila novac od države za organizaciju ovog takmičenja, ali je ministar finansija odbio da stavi na raspolaganje sredstva. 
 
Izrel mora da uplati kauciju u visini od 12 miliona evra na švajcarski račun kao garanciju za prihvatanje organizacije Evrovizije. 
 
Rok za uplatu ističe sutra, 14. avgusta, i ako se taj novac ne nađe na računu, tražila bi se druga zemlja za organizovanje takmičenja, a Austrija, koja je pre dve godine bila domaćin, ponovo je spremna da tu ulogu preuzme. 
 
KAN se sada obratio izraelskom premijeru Benjanimu Netanjahuu sa molbom da država stavi na raspolaganje potrebna sredstva.
  • sranjce

    15.08.2018 12:32
    granjce
    Jebala ih evrovizija, kakvo jebeno sranje.....
  • Ja

    14.08.2018 12:59
    Ahaaaaa pa i Australija je članica, viš sad nisam znao. A što ne može Liban, Palestina, Sirija... ?

    Nadam se da neće da bude u Jerusalimu, da se ja pitam - bojkotovao bi !
  • Trorog

    14.08.2018 10:23
    @Milan
    Pesma Evrovizije nije festival evropskih zemalja nego zemalja clanica European Broadcasting Union.

    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_in_the_Eurovision_Song_Contest

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ozi Ozborn optužio Kanje Vesta za krađu

Britanski muzičar Ozi Ozborn optužio je američkog repera Kanjea Vesta da je bez dozvole na svom novom albumu koristio deo iz verzije pesme nekadašnjeg rok grupe Black Sabbath "War pigs".