VIDEO: Kolja objavio novi album "4 prsta"

Gitarista i pevač Nikola Pejaković Kolja objavio je album "4 prsta" na kojem se nalazi 19 novih pesama.
Ovo je četvrti album Kolje, koji je javnosti poznat i kao scenarista, reditelj i glumac. Žanrovski je blizak albumima "Mama, nemoj plakati", "Kolja" i "Grobovlasnici", pa numere svoju osnovu pronalaze, kao i do sada, u bluzu.
 
"Ovaj album je pun muzike, duboko je zarezao u muzičku prošlost, svest i stanje mog producenta, gitariste i prijatelja Voje Aralice i mene, tako da ga ja, zaista, posmatram kao moj ključni i najbolji album. Želim da ova ploča dođe do ljudi i da se sluša. Ranije, nisam baš puno mario za to", poručio je Kolja, dodajući da je on donosio pesme, ali da im je Aralica "udahnuo život".
 
Album u izdanju "Long Play-a" donosi numere kao što su "Starost neće nikoga da čeka", "Došla si kasno", "Slika pokojnog druga", tu su i izleti u soul-pop sa pesmom "Nema me bez nje". Na albumu sa 19 novih kompozicija nalazi se i pesma na engleskom "Land of Hope", ali i tri instrumentala.
 
 
"Jednostavno, nakupilo se pesama i ideja i hteli smo da većinu toga stavimo na album i tako zatvorimo to poglavlje. Ipak, ima nekih pesama koje nismo stavili, neke ideje nismo završili. Bilo je i pesama za koje smo bili sigurni da ćemo staviti na ploču, ali, ipak, nismo. Uglavnom, išli smo, kao i obično, da zaokružimo jedan koncept, jednu fazu, bez obzira bilo to pola sata ili sat muzike", objašnjava Kolja.
 
Zanimljivo je da je Kolja ukomponovao muziku na stihove pesnika Jovana Jovanovića Zmaja za pesme "Ala je lep ovaj svet", "Oj, duledu", "Kad sam na svet ovaj pao" i "Sad je već velika". Ideja za ovo eksperimentisanje javila se kada je svom sinu kupio nekoliko slikovnica za Zmajevima pesmama, nakon čega je shvatio da je reč o ozbiljnom i tragičnom stihotvorcu, bez obzira na to što ga zovu dečijim pesnikom.
 
Kolja će svoje novo izdanje promovisati na koncertu u Kombank dvorani u Beogradu, 10. novembra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika

Ozi Ozborn optužio Kanje Vesta za krađu

Britanski muzičar Ozi Ozborn optužio je američkog repera Kanjea Vesta da je bez dozvole na svom novom albumu koristio deo iz verzije pesme nekadašnjeg rok grupe Black Sabbath "War pigs".