VIDEO: Bajaga održao koncert u Varaždinu

Koncertom Momčila Bajagića-Bajage i "Instruktora" ispod bedema Starog grada u Varaždinu, na kojem je bilo više hiljada ljudi, završen je prvi dan 20. Špancirfesta.
VIDEO: Bajaga održao koncert u Varaždinu
Foto: 021.rs
Jedan od najpopularnijih muzičara u regionu na Špancirfestu je već nastupao 2010. i 2015.
 
Uoči nastupa u Varaždinu, zbog protesta hrvatskih branitelja otkazan je Bajagin koncert u Karlovcu koji je bio najavljen za 3. septembar.
 
I varaždinski branitelji, članovi Udruženja veterana 7. gardijske brigade Puma, protivili su se nastupu Bajage, koga su optužili da je "otvoreno podržavao velikosrpsku agresiju", ali su organizatori iz Turističke zajednice Varaždina i gradonačelnik Ivan Čehok bili sasvim jasni u stavu da otkazivanje koncerta ne dolazi u obzir.
 
"Ništa posebno. Bajaga je nastupao dva puta za proteklih osam godina u Varaždinu. Nismo nikada imali protivljenja tom nastupu, niti negativne reakcije. Verovatno je to odjek na ono što se dogodilo u Karlovcu, ali Karlovac nije Varaždin", rekao je gradonačelnik Ivan Čehok.
 
U međuvremenu, Bajaga je svirao i u Puli.
 
  • lala

    18.08.2018 13:59
    nekultura
    razdvaja,ko je gori?
  • vida

    18.08.2018 11:16
    mostovi kulture
    Bravo za Momčila. Kultura nas spaja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Muzika