Pismo kraljice Elizabete Druge prodato za 18.500 evra

Pismo koje je napisala britanska kraljica Elizabeta Druga 1947, kada je bila 21-godišnja princeza i u kome govori o svom prvom susretu sa svojim budućim suprugom Filipom, prodato je na aukciji za 14.400 funti (18.500 evra).

Pismo na dve strane napisano 1947. nekoliko meseci pre nego što će se Elizabeta udati za Filipa, upućeno je autorki Beti Šu koja je pisala knjigu o princezinoj svadbi. Elizabeta je u četvrtak napunila 90 godina, a njen suprug Filip puni 95 godina u junu.

"Koliko se sećam prvi put sam srela Filipa u Koledžu kraljevske mornarice u Dartmutu u julu 1939. godine, neposredno pre rata. Možda smo se susreli na krunisanju ili svadbi vojvotkinje od Kenta, ali se više ne sećam", piše Elizabeta koja je postala kraljica 2. juna 1953.

"Ja sam imala 13 godina, a on 18 i bio je kadet. Ušao je u mornaricu početkom rata i viđala sam ga vrlo retko kad bi dolazio na odsustvo, dva ili tri puta godišnje", piše u pismu koje je kupio jedan britanski privatni kolekcionar na aukciji kuće Čipenhem na jugozapadu Engleske.

U pismu Elizabeta piše o svojoj vezi sa Filipom, tada princom od Grčke i Danske.

"Oboje obožavamo da igramo", piše ona u pismu i govori o tome kako je često posećivala londonske diskoteke. Ona takođe deli Filipovu ljubav za sportske trke.

Elizabeta Druga, čija popularnost je na vrhuncu, nikad nije davala intervjue.

Zvanični sajt britanske monarhije samo navodi da ona još jaše i da je kroz palatu prošlo 30 korgi pasa, koji su omiljena kraljičina rasa. Na osnovu retkih detalja koji iscure od članova njene posluge saznaje se da ona prati prognoze za konjske trke u časopisu Sporting lajf, da pije koktel s džinom i diboneom i rešava ukrštene reči.

Autor: Beta

  • Novosadjanin

    26.04.2016 09:59
    ?
    Kraljičino pismo.. ja ne verujem, pa koga je jos briga sta je neko lupetao kad je imao 13 godina...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.