Princeza Šarlota prvi put na balkonu Bakingemske palate

Britanska kraljica Elizabeta Druga i članovi kraljevske porodice nastavili su danas zvaničnu ceremoniju povodom kraljičinog 90. rodendana.
Rođendan je obeležen tradicionalnim vojnim defileom boja, a Elizabeta je pozdravila okupljene sa balkona Bakingemske palate.
 
Princeza Šarlota (1) danas se prvi put pojavila na kraljevskom balkonu u pratnji roditelja princa Vilijama i Kejt Midlton.
 
Elizabeta se u kraljevskoj kočiji, obučena u jarko zeleni kostim, dovezla u kraljevsku palatu.
 
U paradi je učestvovalo više od 1.500 vojnika i nekoliko stotina konja, a članovi kraljevske porodice posmatrali su sa balkona Bakingemske palate prelet Kraljevskih vazdušnih snaga i modernih borbenih aviona.
 
Veliki broj okupljenih pozdravio je britansku kraljicu i članove kraljevske porodice.
 
Kraljica Elizabeta Druga rođena je u aprilu, ali se zvanična proslava njenog rođendana tradicionalno organizuje u junu, zbog lepšeg vremena.
 
Zvona na katedrali Svetog Pavla u Londonu juče su obeležila početak zvanične ceremonije, a proslava u gradovima Britanije trajaće tri dana.
 
Kraljica će u nedelju na promenadi ispred Bakingemske palate organizovati svečani ručak za više od 10.000 humanitarnih radnika, pokrovitelja i za kraljevsku porodicu.
 
Posle zvanične proslave rođendana, britanska kraljica posvetiće se sezoni konjičkih trka i otići će na tradicionalno letovanje u Škotsku.
  • Seka Persa

    12.06.2016 13:05
    Ok. Nj V QE II...Maskirana u Kermita...nam je svima pokazala kako se radi posao.

    (A da je svo to bilo isto u Severnoj Koreiji ili Rusiji bilo bi protimaceno drugacije)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.