Džejms Kameron traži Atlantidu

Fasciniran morskim dubinama i tajnama koje one kriju, poznati reditelj Džejms Kameron sprema se za jednu od najvećih avantura do sada.
Kameron je poznat kao neko ko se ne boji da zaroni do neverovatnih dubina, ako treba, za potrebe projekata koje radi, a u tome mu svakako pomaže i ljubav prema morima i okeanima.
 
Tokom priprema za snimanje filma "Titanik", koji je osvojio jedanaest Oskara, spušatao se na mesto potonuća ovog broda, a postao je i prvi čovek u istoriji koji se spustio u čuveni Marijanski rov sam u maloj podmornici i tamo ostao da istražuje okolinu oko tri sata. Marijanski rov je najdublje poznato mesto u okeanu. Dubok je 11 kilometara.
 
Tokom karijere snimio je i nekoliko filmova čija je tematika vezana za misterije morskih dubina. Nakon ostvarenja "Abyss" (1989), sledi dokumentarac "Ghosts of the Abyss"(2003.), a zatim 2005. godine snima "Aliens of the Deep".
 
Uskoro će početi da radi na dokumentarnom filmu koji će se baviti mitom o Atlantidi. "Pronalaženje istorijske i arheološke istine koja stoji iza mita o Atlantidi oduvek je bila moja fascinacija", rekao je poznati reditelj.
 
"Naš istraživački tim će ispitati nekoliko novih teritorija, gde se pretpostavlja da je bila stvarna Atlantida, ko su bili ti misteriozni ljudi i kakva ih je katastrofa izbrisala sa lica Zemlje pre više od tri hiljade godina", dodao je Kameron. Za potrebe ovog dokumentarca ekipa će obići lokacije oko Malte, Krita, Santorinija, Sardinije i Španije.
  • Pa

    16.06.2016 23:18
    Nema pojma. U Maroku je bila Atlantida.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.