Prodaje se 200 umetničkih dela iz kolekcije Dejvida Bouvija

Aukcijska kuća Sotbi najavila je danas da će ponuditi više od 200 umetničkih dela iz kolekcije preminulog muzičara Dejvida Bouvija, uključujući radove britanskog umetnika Dejmijena Hersta i američkog slikara Žan-Mišela Baskijata.
Bouvi, koji je preminuo u januaru, bio je pasionirani kolekcionar i učestvovao je u radu redakcije magazina "Modern Painters".
 
Pre aukcije biće organizovana izložba umetničnih dela, medju kojima su i radovi britanskog umetnika Henrija Mura, ali i dela afričkih i italijanskih umetnika.
 
Na aukciji će biti ponudjena Baskijatova slika "Air Power" čija je vrednost procenjena izmedju 2,5 miliona i 3,5 miliona funti (izmedju 2,9 miliona i 5,5 miliona evra).
 
Izložba pod nazivom "Bowie/Collector" (Bouvi/Kolekcionar) biće predstavljena u prostorijama kuće Sotbi u Londonu od 1. do 10. novembra, nakon čega će predmeti biti ponudjeni na aukciji. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.