Obama na odmoru sluša Bili Holidej, Dženet Džekson, Manu Čao...

Američki predsednik Barak Obama objavio je dve letnje muzičke liste za odmor na ostrvu Martas Vinjard, u Masačusetsu.
Indi rok, klasici američke muzike, malo repa i angažovani autori na listama su koje je Obama objavio na striming servisu Spotifaj. Spisak svojih omiljenih pesama i muzičara Obama je prvi put objavio prošle godine, takodje u avgustu.
 
I ove godine na listama, jednoj za dan i jednoj za veče, nalaze se klasici američke muzike Bili Holidej, Nina Simon, Majls Dejvis ili grupa "Bič Bojs", ali i alternativni rok Australijanke Kortni Barnet i numere indi folk benda iz Los Andjelesa "Edward Sharpe and the Magnetic Zeros".
 
Američki predsednik slušaće ovog leta i angažovane numere poput "Forever Begins" repera Komona o borbi za gradjanska prava ili sa feminističkom porukom snimljenu numeru "Criminal" Fijone Epl. Na plejlisti su i Kaetano Velozu, ikona brazilske muzike i jedan od osnivača Tropikalizma. Obama je na listu ubacio njegovu obradu meksičke pesme "Cucurrucucu Paloma" koja je popularnost stekla i u izvodjenju Amerikanca Harija Belafontea.
 
Predsednik će slušati i "Me Gustas Tu" Manu Čao, angažovanog francuskog autora španskog porekla, ali i pop numere Dženet Džekson, R&B D'Andjela, soul pevačice Žanel Mone i bluz Gerija Klarka mladjeg. 
 
Knjige koje Obama čita na odmoru
 
Bela kuća je objavila listu od pet knjiga koje američki predsednik čita za vreme svog dvonedeljnog letnjeg odmora. Prema saopštenju, Obama je ljutitelj memoara i epske naučne fantastike.
 
Među knjigama koje trenutno čita je delo dobitnika Pulicerove nagrade Vilijama Finegana, autobiografija pod naslovom  "Varvarski dani: Surferski život", u kojoj opisuje svoju opsesiju surfovanjem i balansom života i posla. Barak Obama ovog leta čita i knjigu "Podzemna železnica" Kolsona Vajtheda, u kojoj je opisano mukotrpno putovanje mladih crnaca ka slobodi.
 
Na listi se nalazi i bestseler "H is for Hawk" Helen Mekdonald, u kojoj se govori o ženi koja kroti divlju pticu grabljivicu nakon smrti njenog oca.
 
Predsednik će do kraja odmora pročitati i dva romana - psihološki triler "Devojka iz voza" Pola Hokinsa i naučno-fantastičnu avanturu o postapokaliptičnom svetu Nila Stivensa "Seveneves".
  • Doktor za nadimanje

    14.08.2016 10:52
    @mrva
    Narod voli prostake, fašiste, egomanijake i budale - slično se sličnom raduje. BTW, slažem se s vašim komentarom.
  • mrva

    13.08.2016 19:27
    Inteligentan, harizmatičan, duhovit, u dobrom fazonu... Narednih pola veka Amerika neće imati ovakvog predsednika.

    Sada su ponovo su na redu prostaci, fašisti, egomanijaci, budale.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.