Dejvidu Bouviju spomen-ploča u Berlinu

Berlin, grad u kojem je Dejvid Bouvi kreirao jedno od najvažnijih poglavlja svoje karijere, slavnom je umetniku u ponedeljak postavio spomen-ploču na kući u kojoj je živeo.

Ploča je otkrivena na svečanosti u Šenebergu, četvrti u kojoj je Bouvi živeo od 1976. do 1978. godine. "To je doba dalo albume 'Low', 'Heroes' i 'Lodger' koji su u muzičkoj istoriji poznati kao Berlinska trilogija", piše na ploči.

Ta tri Bouvijeva albuma snimljena su u Hansa studiju, nedaleko od mesta na kojem je stajao Berlinski zid.

Njegova najpoznatija pesma iz tog razdoblja, "Heroes", održava duh vremena Hladnog rata i bila je himna "tada podeljenog glavnog grada", rekao je berlinski gradonačelnik Majkl Miler. Na ploči je ugraviran stih: "We can be heroes, just for one day".

Kada je Bouvi u pitanju ne treba čekati uobičajenih pet godina od smrti da mu se oda priznanje, rekao je Miler. "Sigurni smo da će on ostati važan simbol Berlina u budućnosti", dodao je. Dejvid Bouvi preminuo je 10. januara ove godine.
 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.