Marina Abramović: U Beogradu ih podsećam na njihov neuspeh

Marina Abramović je u ispovesti britanskom listu "Gardijan" rekla da mnogo voli ljude u Beogradu, ali da oni ne vole nju.

- Ako se vratim u Beograd, oni tamo ne žele da me vide. Podsećam ih na njihov neuspeh. Mnogo ih volim, ali oni ne vole mene - kaže Marina Abramović.

Ona je novinaru "Gardijana" pokazala fotografiju iz 1960-ih godina, na kojoj je ona jedina žena među šestoro mladih radikalnih umetnika koji su želeli da promene svet. Najverovatnije je reč o Raši Todosijeviću, Eri Milivojeviću, Zoranu Popoviću, Gergelju Urkomu i Neši Paripoviću.

U vreme dok je izvodila svoje prve radikalne umetničke performanse, Marina Abramović je živela najkonzervativnijim mogućim životom u Beogradu, piše "Gardijan". Živela je s majkom, koja joj je nametnula zabranu izlaska iz kuće posle 10 uveče.

Posle performansa "Ritam 5" (u kojem je zapalila zvezdu petokraku, pa isekla nokte i kosu, pa onda ušla u vatru, da bi je onesvešćenu izneli odatle), uspevala je da se ušunja u kuću. Novine su tada pisale da bi trebalo da bude smeštena u psihijatrijsku bolnicu.

- Da li su bili u pravu? - pitao je novinar "Gardijana".

- Ne, ja verujem u svet koji stvaram oko sebe - odgovorila je.

  • neko

    24.10.2016 10:04
    Podrzavam Marinu . Ovde su ljudi uzasno zavidni i pakosni . Poznata je ovdasnja izreka : nek je meni lose ali nek je njemu jos gore .
  • dada

    22.10.2016 18:04
    Belosvetski prevarant.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.