Prodata haljina Merilin Monro u kojoj je pevala Kenediju

Kultna haljina pripijena uz telo, koju je Merilin Monro nosila kada je pevala pesmu "Happy birthday" tadašnjem predsedniku SAD Džonu Kenediju, prodata je za 4,8 miliona dolara na aukciji na Beverli Hilsu.
Haljina boje kože sa više od 2.500 rukom ušivenih kristala bila je procenjena na tri miliona dolara pre nego što je ponuđena na prodaju u aukcijskoj kući Džulijen.
 
Haljina je bila toliko tesna, da je kako se prenosi, „ušivena“ na glumici pre nego što je izašla da nastupa za Kenedija 19. maja 1962, pred njegov 45. rođendan. Tada mu je poznatim senzualnim glasom otpevala pesmu Happy Birthday Mr President.
 
Merilin Monro je premunula tri meseca kasnije, a Kenedi je ubijen naredne godine. Haljinu je kupio lanac muzeja "Ripli verovali ili ne!" (Ripley's Believe It or Not!). Potpredsednik muzeja Edvard Mejer veruje da je to najsimboličniji komad pop kulture koji postoji. "Ne mogu da se setim nijednog predmeta koji govori o 1960-im tako dobro kao ova haljina. Cena je novi svetski rekord za haljinu“, rekao je Mejer.
 
Istakao je da će haljina biti izložena u tom muzeju u Holivudu pre nego što bude poslata u druge ispostave muzeja širom sveta. Rekord za prodaju haljine Merilin Monro ostaje za njenu haljinu iz filma Sedam godina vernosti, koja je pre pet godina prodata za 5,5 miliona dolara, navodi agencija Frans pres.
 
Među drugim predmetima na prodaji, haljina koju je glumica nosila u filmu "Neki to vole vruće", prodata je za 450.000 dolara, a još jedna večernja haljina za 125.000 dolara, dok su cipele Feragamo prodate za 34.000 dolara.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.