Preminuo Žuga, junak pesme Zabranjenog pušenja

Predrag Žustrić, poznatiji kao Žuga, koji je zajedno s prijateljem Jasminom Nišićem Pišonjom opevan u kultnim pesmama grupe Zabranjeno pušenje, preminuo je u četvrtak u Hrvatskoj.

Žustrić je krajem osamdesetih preselio u Metković zbog posla, a Nišić je poginuo 1992. godine u Sarajevu.

Jednom prilikom je rekao da je njegov stvarni nadimak bio Žustra, koji je nasledio od oca, ali mu je profesor geografije skratio nadimak na Žuga.

Pišonja i Žuga bili su i ostali jedni od najprepoznatljivijih imena bivše države, čija su mladost i avanture na komičan način ispričane u pesmama "Balada o Pišonji i Žugi" i "Pišonja i Žuga u paklu droge" grupe Zabranjeno pušenje.

Dvojica mangupa i njihova avantura krađe autobusa i pokušaj odlaska na more opevani su u "Baladi" koja je mnogima i dalje omiljena pesma i jedna od onih koja govori o bezbrižnoj mladosti i nezaboravnoj "sarajevskoj raji".

  • mrva

    31.12.2016 09:46
    Baladu o Pišonji i Žugi kao klinac umeo sam da preslušavam mnogo puta zaredom. Tada neke reči u pesmi nisam ni razumeo a do danas nisam imao pojma da je sve po istinitom događaju. Jedna od pesama koje imaju atmosferu i potpuno te uvedu u priču. A kako i ne bi, kada je slušaš pedeset puta zaredom :D Hvala za tekst. A Žugi, neka je laka zemlja!
  • /

    31.12.2016 09:13
    /
    ...
    ma da.
    i cela scena toliko psihoticna i povrsna da se ne moze uklopiti sa ostalim svetom.
    svi su ostali zakljucani u svoj balkanski milje
  • A

    31.12.2016 09:09
    Raja je turcizam koji znaci stoka, za mene interesantni duhoviti ljudi ali nepouzdani, nestalni, nekako ne vole da bude kako se dogovore...zaobici u poslu, super za druzenje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.