Monika Beluči voditeljka 70. Kanskog filmskog festivala

Italijanska glumica Monika Beluči biće voditeljka na otvaranju i na zatvaranju 70. Međunarodnog filmskog festivala u Kanu, prenela je danas televizija Kanal plus.
Monika Beluči (52) naslediće francuskog glumca i komičara Lorana Lafita, koji je vodio ceremoniju prošle godine, posle Lambera Vilsona, dva puta u ulozi domaćina, i Odri Tatu. On je već jednom bila voditeljka u Kanu, 2003. godine.
 
Španski reditelj Pedro Almodovar biće predsednik žirija 70. izdanja najznačajnije svetske filmske smotre koja će biti održana od 17. do 28. maja.
 
Televizija Kanal plus, koja je koproducent i ima ekskluzivna prava za prenos ceremonija Kanskog festivala, navela je u saopštenju da Monika Beluči ima dugu istoriju prijateljstva s tim festivalom, gde se prvi put pojavila 2000. da predstavi film "Pod sumnjom" Stivena Hopkinsa.
 
Ona je bila članica žirija 2006. kada je predsedavao Vong Kar-vai. "Monika Beluči se s lakoćom snalazi u svim žanrovima, od komedije do drame," navodi se u saopštenju, i dodaje da je igrala za prestižne reditelje kao što su Bertran Blije, Danijela Tompson, Fransis Ford Kopola, Teri Gilijam, Mel Gibson, Sam Mendes, Spajk Li i nedavno je uključena u treću sezonu serije Tvin Piks Dejvida Linča, a da njen novi film, "Na mlečnom putu" reditelja Emira Kusturice, izlazi u Francuskoj 12. jula.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.