Kluni prodao kompaniju za proizvodnju tekile za milijardu dolara

Holivudska zvezda Džordž Kluni prodao je kompaniju za proizvodnju tekile Casamigos kojoj je bio suosnivač, objavio je poznati britanski proizvođač pića Diageo.
Cena je prava sitnica - milijarda američkih dolara.
 
"Da ste nas pitali pre nekoliko godina imamo li kompaniju vrednu milijardu dolara, mislim da ne bismo potvrdno odgovorili", rekao je Kluni, a prenose američki mediji.
 
"To odražava poverenje Diagea u našu kompaniju i našeg povrenja u Diageo. Međutim, mi ne odlazimo. I dalje ostajemo u velikoj meri deo Casamigosa. Počevši s pićem uveče, možda i dva", kazao je.
 
Diageo, koji proizvodi i Johnnie Walker, Smirnoff i Guinnes, rekao je da je dogovorena cena 700 miliona dolara, s dodatkom 300 miliona koji će biti isplaćeni tokom deset godina u zavisnosti od prodaje.
 
Kluni je osnovao Casamigos, ili "kuću prijatelja" 2013. godine s prijateljem Randeom Gerberom, suprugom modela Sindi Kraford, čija je kuća za odmor pored kuće čuvenog glumca u Meksiku, kao i s poslovnim čovekom Majkom Meldmanom.
 
“Nakon toga to je postao "najbrže rastući super-premijum tekila brend u SAD", navodi Diageo.
  • PERICA

    22.06.2017 15:58
    NAMESTALJKA
    Nasa SLjIVOVICA spremljena na tradicionalan nacin je pice bogova u odnosu na vecinu svetskih pica ali jbg nju nije izreklamirao KLJUN nego je pije obican narod i pije pravu stvar Nazalost mi nase ne znamo da cenimo
  • Žorž

    22.06.2017 13:09
    kinta
    Kad te hoće onda te baš hoće!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.