Fosil krokodila dobio ime po Lemiju iz "Motorheda"

Lemi Kilmister, nekadašnji vođa hevi metal grupe "Motorhead", od sada ima i svog fosila, jer je grupa naučnika koja voli muziku Kilmistera, preminulog 2015. godine, dala ime Lemi primitivnom praistorijskom krokodilu.
Naučnici Prirodnjačkog muzeja u Londonu odlučili su da fosil nazovu "lemmysuchus" što znači "krokodil Lemi" u čast pevača i basiste, saopštio je danas muzej.
 
Fosil je pronađen početkom 20. veka u Engleskoj, a nedavno su se naučnici ponovo okrenuli istraživanju tog krokodila koji do sada nije imao ime. Krokodil, koji je živeo u doba jure koja je trajala od 206 do pre 144 miliona godina, bio je dug 5,8 metara sa glavom dugom jedan metar.
 
Pevač i basista "Motorheda" (70) preminuo je 28. decembra 2015. posle kratke borbe s agresivnim kancerom. Rođen je 24. decembra 1945. godine u Stafordširu, u Engleskoj, i bio je cenjen kao muzičar i inovator još od ranih 70-tih kada je bio u bendu "Havkvind", a posebno tokom četiri decenije u "Motorhedu", najpoznatijem po hitu iz 1980. godine "Ace of Spades".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.