Vraća se Tina Tarner

"Nisam to želela, ali sam dobila toliko pisama fanova da sam morala da se vratim, bar nakratko", rekla je legendarna Tina Tarner povodom snimanja mjuzikla o svom životu koji će režirati Filida Lojd.
Lojdova je inače višestruko nagrađivana režiserka mjuzikla "Mamma Mia", a pre izvesnog vremena prihvatila se veoma ozbiljnog zadatka. Tvrdi da će svetsku muzičku divu predstaviti baš kao što njena pesma kaže - "jednostavno najboljom" (Simply the Best). Premijera bi trebalo da bude sledeće godine u Londonu, a naziv mjuzikla je "Tina: Muzičarka".
 
Njen život prikazan je prvi put 1993. godine u biografskom filmu "What's Love Got to Do With It", kako takođe glasi jedna od njenih pesama. Pevačicu je u ovom filmu glumila Anđela Baset, dok će je u mjuziklu uteloviti Adrijen Voren.
 
Zahvaljujući ovom mjuziklu publika će imati priliku da sazna mnogo toga o životu slavne rok bake, između ostalog biće prikazan njen put do zvezde koji nije bio nimalo jednostavan, a ona je zbog ovog projekta nakratko prekinula penziju.
 
Bila je druga ćerka u porodici fabričkih radnika, s kombinacijom afroameričkih, evropskih, Čeroki i Navaho gena. U detinjstvu ih je napustio otac, a onda, povremeno, i majka. Nakon što se preselila u Sent Luis, kao 18-godišnjakinja je upoznala tada već relativno poznatog rokera Ajka Tarnera. Od pratećeg vokala u njegovoj grupi došla je do glavne pevačice, a 1962. godine postala mu je supruga. Nakon toga je započeo njihov vrtoglavi uspon. Ona je postala prepoznatljiva po svom energičnom plesanju na sceni. Kada su počeli da se pojavljuju sve veći problemi s drogom, Tina je počela da razmišlja o tome kako bi se mogla izvući iz svega. Godine 1976. napustila je svog supruga sa četvoro dece, 36 centi u džepu i jednim malim koferom odeće. Sledeće mesece provela je krijući se od Ajka i preživljavajući uz pomoć prijatelja. Njen veliki povratak na scenu desio se 1984. godine s album "Private Dancer". Nakon dve godine, odselila se u Evropu i započela život sa svojim partnerom Ervinom Bahom sa kojim je i danas u braku.
 
"Godinama sam prolazila kroz pakao, ali nisam alkoholičar, ne pušim, ne drogiram se i verujem da je zdrav život najzaslužniji za dobar izgled. Što sam starija, to više shvatam da nije bitno ono što mi se događa, već način na koji se nosim s tim", izjavila je ona jednom prilikom.
  • mala

    27.10.2017 22:01
    za Branka
    Ne vraca se ona! uvek je tu, prosto najbolja i u ovim godinama. Inace, zivi na "zlatnoj obali" Ciriskog jezera (Küsnacht), ne Nica ili Monte Karlo.
  • Branko

    26.10.2017 13:28
    Ona je jedina koja je rekla drogi NE.
    Pogledajte spisak svih mrtvih muzicara i umetnika.
    Ima spisak kako su umrli...droga, automobili, ubistva itd.
    I CIA ima tu prste.

    Sjetite se Bruce Leea? Kome je smetao njegov filmski uspon?
    Perfektan glas Whitney Houston i desetine drugih i kako to
    da nikad niko nije pohapsao sve te dilere droge koji su dostavljali?

    Kako da Doktor ubije Micheal Jacksona i pravda se "on mu naredio"?

    Ma hajde...a mi sisali veslo...

    Dobro da je otisla iz USA davno. Sad zivi iznad Monte Carla ili Nice...ima
    predivnu kucu na brdu sa pogledom na cijeli zaljev...

    Jeste kad sam ja radio kao DJ u poznatom Monviju 1985 ona je bila
    glavna ploca veceri uvek i ostace.

    Sretno i dugo nam zivjela.
  • ana

    25.10.2017 12:41
    bomba

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.