Obama pozvan da bude porotnik, nije izabran

Bivši američki predsednik Barak Obama danas se pojavio u sudu u Čikagu kako bi obavio dužnost porotnika, ali nije odabran.
Vozilo 44. američkog predsednika stiglo je u Ričard Dejlej centar malo pre 10 časova ujutru. Obama je mahao prisutnima koji su se okupili ispred suda nakon čega se popeo na 17 sprat gde se sastao sa ostalim porotnicima, zaposlenima u sudu, advokatima i novinarima.
 
Malo pre podneva, okružni sudija Timoti Evans rekao je novinarima da bivši predsednik nije odabran za porotnika, ali da je bio spreman da obavi svoju dužnost. Kako se navodi, Obama je u nasumičnom izvlačenju izbačen iz kruga porotnika. On je bio pozvan i 2010. godine, ali tada je bio jedan od najmoćnijih svetskih lidera, pa je bio u mogućnosti da to odloži.
 
Kad je stigao pred zgradu suda, mnogobrojni prisutni građani, ali i zaposleni u sudu tiskali su se kako bi ga fotografisali. Budući porotnici poneli su knjige koje je napisao Obama u nadi da će od njega dobiti autogram.
 
Tomas Pirson, koji je napravio i snimak, rekao je da mu je rukovanje da Obamom bilo "najbolje iskustvo u životu" i dodao da nije planirao da dođe na sud iako je pozvan kao porotnik, dok mu majka nije rekla da će doći Obama.
 
Obama nije prvi bivši predsednik koji je bio pozvan da bude u poroti. Naime, 2015. bio je pozvan Džordž Buš, a 2003. Bil Klinton. Ni jedan od njih nije izabran za porotnika.
  • Glupak

    10.11.2017 15:48
    Ne razuem gde je tu zabava!
  • :)

    10.11.2017 12:09
    Znaju da je bio prevarant tj. Obmana.
  • Konstantin

    09.11.2017 22:34
    porotnik
    Za porotnike biraju samo poštene ?!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.