Kuća u kojoj je rođen Hari Poter i dalje na prodaju

Kuća iz 14. veka u engleskom mestu Lavenham u okrugu Safok gde je navodno rođen slavni čarobnjak Hari Poter iz knjiga Džoane Rouling, i dalje je na prodaju godinu dana od kada je objavljen oglas.
To staro zdanje opisano je u knjizi "Hari Poter i Relikvije smrti: Prvi deo" kao mesto gde je Lord Voldemor ubio roditelje čarobnjaka.
 
Kuća je na prodaju od prošle godine s cenom od skoro milion funti.
 
Jedna od najočuvanijih srednjovekovnih kuća u tom delu zemlje, pojavljuje se i u filmovima o Hariju Poteru.
 
Zdanje je nekada pripadalo porodici De Ver koja je u Srednjem veku bila druga najbogatija porodica u Engleskoj posle kralja.
 
Kuća je zadržala karakteristike tog perioda, kao što su drvene konstrukcije, kamin, zidne slike i spiralno stepenište sa ručno uklesanim ukrasima na ciglama.
 
Knjige o Hariju Poteru doživele su planetarni uspeh s više od 45 miliona prodatih primeraka širom sveta. Ekranizacija romana doživela je takođe rekord s više od sedam milijardi dolara zarade.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.