Joko Ono oslikala metro stanicu u blizini svog stana

Povodom završetka radova na obnovi stanice metroa u njujorškoj 72. ulici, američka umetnica japanskog porekla Joko Ono oslikala je murale na njenim zidovima.
Stanica se nalazi u neposrednoj blizini stana smeštenog u čuvenoj zgradi "Dakota" na Menhetnu, u kojoj živi i ispred koje je 1980. godine ubijen njen suprug, slavni muzičar i član legendarnih Bitlsa Džon Lenon. 
 
Osamdesetpetogodišnja Joko zidove je oslikala plavom podlogom koja predstavlja nebo i belim oblacima i pored njih ispisala "Dream” (Sanjajte), "Remember love" (Pamtite ljubav) i "Imagine peace" (Zamislite mir). SKY by #YokoOno
 
"Murali će u metro doneti nebo tako da ono uvek bude s nama", kazala je o svom umetničkom delu. "Nadam se da će još dugo svojim njujorškim sugrađanima donositi mir, spokoj i radost".
 
Joko i danas živi u Dakoti, zgradi koja se nalazi iznad metro stanice na 72. ulici.
 
Svojim radom se pridružila nizu prestižnih umetničkih imena čija dela krase brojne druge njujorške stanice podzemne železnice.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Zabava - Poznati

Tejlor Svift postala milijarderka

Američka pevačica Tejlor Svift je postala milijarderka, prema najnovijoj rang listi bogatstva svetskih poznatih ličnosti koju je preneo časopis Forbs.

Svađa političara u Aziji zbog Tejlor Svift

Ugovor Tejlor Svift s organizatorima njenih koncerata u Singapuru, gde će ona u sklopu svoje svetske turneje održati čak šest konceata, prerastao je i u političko pitanje u jugoistočnoj Aziji.