Američki magazin: Rakija je esencija srpskog bića

Američki magazin "Wine Enthusiast" objavio je članak o rakiji, u kojem se ona opisuje kao važan segment kulturnog nasleđa i "esencija srpskog bića".
Kako je saopštila Turistička organizacija Beograda (TOB), novinarka Kristin Vuković u svom članku rakiju opisuje stihovima Mome Kapora. 
 
"U rakiji je esencija srpskog bića, najpre radost, zatim svečanost ukusa, zatim bes, samilost, osećanje da je svet dobar i da su svi koji piju prijatelji", navela je Vuković citirajući srpskog pesnika. 
 
Ona je dala osvrt na istorijat rakije, poreklo naziva kao i njenu upotrebu kroz vekove. Kroz degustaciju rakije u nekoliko beogradskih restorana, ona je opisala način pravljenja rakije od različitih vrsta voća, kao i njeno kombinovanje sa hranom. 
 
Novinarki Vuković, domaćin je u Beogradu bila TOB, a direktor te organizacije Miodrag Popović kaže kako ljudi u Srbiji tretiraju rakiju kao lek. On navodi da upotreba rakije u medicinske svrhe datira daleko u prošlost, a da je danas nezaobilazni deo obeležavanja svakog značajnog događaja.
 
Ceo članak na engleskom jeziku možete pročitati OVDE.
  • Johnny Walker

    15.08.2017 12:53
    Moonshine je esencija bede i ludila.
  • nebesky

    15.08.2017 12:15
    Pesmica
    Moj otac je pevao (posle svakog gutljaja rakije):
    Rakijice, rako,
    Ja te volim jako,
    Ti ćeš mene, rako,
    U jendek polako!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Hrana i piće

VIDEO: Spljošteni kroasani novi hit

Kroasani su, zbog svoje hrskavosti i prozračne teksture mnogima omiljena peciva. Zato se ljubiteljima kroasana možda neće svideti to da su najnoviji hit kroasani koji se pre pečenja - spljošte.