Šta sve spada u ekstremni seks?

U naletu strasti i usled nepromišljenih poteza, žene često dožive povrede tokom seksa koje nisu nimalo bezazlene.
Ali, ma koliko divlji i vatreni bili u krevetu, morate da znate da je zdravlje ipak na prvom mestu.
 
Ipak, ma koliko ludi i ekstremni u krevetu bili, morate da vodite računa o sebi i pazite na svoje zdravlje, prenosi Telegraf.
 
Evo na šta posebno treba da obratite pažnju.
 
Povreda "tamo dole"
 
Povrede vagine znaju da se dese kada je koža suva, to jest, kada žena nije dovoljno uzbuđena pa dolazi do intenzivnijeg trenja.
Kako se sprečava: Nakon što nanesete lubrikant, sačekajte 10 minuta da omekša tkivo i da se mišići opuste, a još lubrikanta koristite za dodatnu pomoć kasnije, ako zatreba.
Kako se leči: Posetite doktora ako je bol nesnošljiva ili ako krvarite jednakim intezitetom kao kada imate menstruaciju.
 
Istegnuti mišići
 
Vrući seks najčešće podrazumeva malo grublju akciju. Za vreme takvog seksa moguće je ne primetiti grčeve i istegnuća, zahvaljujući endorfinima. Ali, kasnije biste mogli da shvatite da ste preterali.
Kako se sprečava: Kao i u jogi, u seksu treba postepeno da dolazi do naprednih poza. Počnite sa pozama u kojima su vam noge raširene do širine ramena. Kada krv krene, sačekajte pet minuta, a potom pokušajte teže poze.
Kako se leči: 600 mg ibuprofena trebalo bi da bude dovoljno. Pokušajte da mirujete i stavite led na istegnuti mišić. Posetite lekara ako se nakon nekoliko dana bol ne umanjuje.
 
Strani predmeti u vaginalnom ili analnom otvoru
 
Ako ste odlučili da stavljate strane predmete u otvore, ne zaboravite da sve može da se zaglavi.
Kako se sprečava: Ne stavljajte ništa u sebe dublje od pet centimetara, jer nema potrebe. Naučnici tvrde da je tačno toliko dovoljno za orgazam. Šta god stavljate u sebe, pobrinite se da ima široki deo koji će biti van tela i kojeg možete, vi ili vaš partner, čvrsto da uhvatite.
Kako se leči: Sve što završi u anusu vremenom "putuje" sve dublje, stoga nemojte da čekati ni sekunde da bi efikasno mogli da izvadite predmet. Ako se radi o vaginalnoj igrački, sve što vam treba je ogledalo i vaša ili partnerova ruka. Opustite se i nemojte se napinjati kako ne biste imali problema sa vađenjem. Ako nakon sat vremena ne uspete da odstranite predmet, posetite dežurnog lekara.
 
Bol koju osećate kada prekrstite noge
 
Ako imate neku infekciju, seks može da boli i pogorša situaciju.
Kako se sprečava: Izbegavajte seks ako imate simptome infekcije. Ako vam je infekcija dijagnostikovana, sačekajte nedelju dana dok se tkivo ne oporavi.
Kako se leči: Hladna obloga trebalo bi da ublaži bol. Što pre moguće posetite svog ginekologa, pregledajte se kako biste se osigurali da se ne radi o nečem ozbiljnijem, poput polno prenosive bolesti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.