Koliko treba da traje seks?

Pošto svako seks doživljava na različite načine i pod seks ubraja različite stvari, naučnici su odlučili da se ograniče na vreme od penetracije penisa u vaginu do ejakulacije.
Problem ovog istraživanja je bio taj što ljudi uglavnom ne prate trajanje seksa, već su zaokupljeni drugim stvarima, pa istraživači nisu mogli samo da pitaju određeni uzorak parova. 
 
Odlučili su zato da okupe 500 parova koji su morali da koriste štopericu za vreme seksa. Nešto pre samog ulaska penisa u vaginu su morali pokrenuti sat, a nakon ejakulacije zaustaviti. Naučnici su tako dobili veoma raznolike rezultate, delom i zbog ove nesavršene metode koja dosta utiče na sam seks. 
 
Rezultati su se kretali od 33 sekunde do čak 44 minuta. Ovolike varijacije u rezultatima su pokazale da ne postoji “normalna” dužina trajanja seksa, već da to zaista varira od osobe do osobe. Iz dobijenih rezultata su izvukli prosek od 5,4 minuta. 
 
Osim toga, izvukli su još neke zanimljive zaključke. Dokazali su da korišćenje kondoma ne utiče na dužinu trajanja seksualnog odnosa, niti činjenica da li je muškarac obrezan ili nije. Takođe, primetili su da seks u Turskoj traje mnogo kraće (3,7 minuta), nego u ostalim zemljama koje su učestvovale u istraživanju (Holandija, Španija, Velika Britanija i SAD). Zaključili su i da stariji parovi imaju kraći seks.
  • Gerga

    16.07.2016 09:13
    Eh "istraživači"
    Ovi su kao naši "istraživači" javnog mnenja pred izbore!
  • NS49

    16.07.2016 06:36
    Nama muškima je uvek lepo ali damama ne baš. Jedna mi je dama kazala da voli jako dugo pa sam se valjano potrudio i jedva nekako izdržao 59 min. što mi je rekord i nikad ga više nisam ponovio.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.