Šta ako partner želi češće seks nego vi?

Kako je seks važan deo ljubavne veze, kompatibilnost u krevetu često može da ima veliki uticaj na uspeh veze. Šta učiniti ako jedan partner seks želi mnogo češće nego drugi?

Stručnjaci upozoravaju da bi u slučaju jačeg seksualnog nagona jednog partnera trebalo napraviti kompromis, ali da dogovor nikako ne bi smeo da se jednostavno svede na popuštanje partnera s manjim seksualnim nagonom.

Ako jedan partner ima predstavu koliko puta nedeljno bi želeo da ima seks, stručnjaci kažu da je mnogo bolje napustiti ovu ideju.

Seks bi trebalo da bude spontano i zabavno iskustvo, a ne nešto u rasporedu, što mora da se "odradi". Zahvaljujući ovoj metodi, neće biti bojazni od toga da će seks postati dosadan jednom partneru i doživljen više kao obaveza nego nešto što zapravo obe strane žele da urade.

"Ko bi želeo da radi nešto što je posao, umesto zabavna aktivnost? Važno je zapamtiti da seks nije tu samo da bi se partner učinio srećnim, već da i vas učini srećnim", kaže Rejčel Hils, autorka knjige "The Sex Myth: The Gap Between Our Fantasies and Reality".

Stručnjakinja za veze i seksualne odnose Kristen Mark slaže se s njom.

"Imati pravilo u vezi sa time koliko puta dnevno treba imati seks nije najbolji pristup zdravom seksualnom životu. Pokušajte tome da pristupite s manje očekivanja", kaže Mark.

Čini se da je najbolji način za ujednačavanje seksualnih nagona partnera razumevanje i spontanost koja oboma može da dozvoli opuštanje i uživanje u ljubavnom činu. 

Teme

Seks
  • Realista

    16.09.2016 11:30
    @realista
    Mudro zboris brate po nicku!
  • ja sam zateccen

    16.09.2016 07:34
    Joj bog te mazo, Živan pronašao č, ć, š, ž i đ na tastaturi.....
  • realista

    15.09.2016 22:12
    reality check
    Ljubav i seks nemaju apsolutno nikakve veze jedno sa drugim.
    U tu dogmatsku floskulu veruju jos samo lazni puritanci i kojekakve baba-tetke i Drage Savete. Ljudi imaju nagon za parenjem i pare se isto kao i zivotinje.
    To sa emocijama tj. ljubavlju nema nikakve veze. Ne zaskace pevac sve kokoske iz njegovog dvorista jer ih voli, vec zato da bi udario sto vise recki.
    Osvestite se.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.