Da li je virtuelni seks prevara ili ne?

Šta ako uhvatite partnera da vas vara sa nepoznatom osobom u virtuelnom svetu...

Šta je sajber seks?

Sajber seks je sve popularniji, a neki od razloga su što ne postoji rizik od trudnoće, polno prenosivih bolesti, a stalni partner vas teško može uhvatiti u tome. Ukoliko vas i otkrije ne može vas optužiti za prevaru. Vi sedite kod kuće udobno zavaljeni u fotelju i dopisujete se sa nekim.

Postoji li sajber seks prevara?

Pravo pitanje jeste da li uopšte postoji sajber prevara? Sve se odigrava u vašoj kući za tastaturom, međutim u mašti je to neki vama znan prostor, niko se fizički ne dodiruje (sem tastature ) i nema nikakvih tragova preljube. Vi možda čak i ne znate kako osoba sa druge strane izgleda zaista i kako se zove. Bitno je da radi mašta, piše portal Bebac.com.

Ipak postoji "ali"...

Postoji mišljenje da je prevara u mašti i glavi gora od fizičke, a dilema da li je neprimerenije maštati i lagati ili povremeno napraviti izlet, stara je koliko i čovečanstvo. Tako bi se i virtuelni seks mogao posmatrati dvojako - kao video igrica dve nepoznate osobe, ali i kao preljuba ili bar kao uvod u pravu prevaru.

Opasniji nego pre

Svake godine tehnika sve više napreduje, a sa njom i komunikacija preko interneta. Zato sajber seks postaje sve realniji, jer sem dopisivanja, možete koristiti kamericu, slušalice i mikrofon za verbalnu komunikaciju sa virtuelnim partnerom. U virtuelnom svetu nema fizičkih dodira, ali zato mašta i pisanje odnosno pričanje bludnih rečenica mnoge uzbuđuje više od samog seksualnog čina. Ukoliko vas partner uhvati "na delu" uvek se možete vaditi na to da je sajber seks isto kao da ste sanjali da imate seksualne odnose sa kolegom, koleginicom, komšijom, doktorom… Međutim, nije to baš tako jednostavno. Dokazano je da ljudi koji nemaju ispunjen ljubavni život češće sede za kompjuterom i tako beže od stvarnosti, a sve to dovodi do otuđenja i narušavanja odnose. Zato se nemojte lako prepustiti slučaju.

Partner je često za kompjuterom

Ako primetite da vaš partner često sedi kraj kompjutera nemojte kupovati parfeme, seksi donji veš ili novu kamericu da biste mu skrenuli pažnju, već ozbiljno razgovarajte o problemu. A ako vas ubeđuje da je to sve samo igra i da vas ne vara, zapitajte ga da li možda tako vara sebe?

  • Nisam meso

    21.09.2016 20:56
    Živan
    Nakon što nije uspela da dohvati slatko groždje,lisica reče"ionako je kiselo...
  • Zivan

    20.09.2016 21:08
    Meso je meso, sve ostalo je foliranje...
  • Nba

    18.09.2016 21:44
    To pitanje ste trebali da postavite pre jedno petnaestak godina. Zastareo je i sajber sex ;)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.