Kako se ponašati kada muž hoće seks - urnebesni saveti iz 19. veka

Strast i zadovoljstvo u braku? Nikako! A ako seksualni odnos već ne može da se izbegne, onda supruga treba jasno da pokaže da je pristala na to protiv svoje volje. Ono što danas zvuči apsurdno, u 19. veku je bila stvarnost.

Priručnik autorke Rut Smiders "Seksualni saveti za supružnike" iz 1894. godine sadrži nesvakidašnje savete za ljubavni život u braku, a ovo su neki od njih.

Odbijanje

"Oprez: ukoliko ih ne odbijete, muškarci će svakodnevno zahtevati seks. Obavezno se usprotivite!"

Pasivnost kao reakcija na nasrtljivost

"Ako muškarac pokuša da vas poljubi u usta, obavezno okrenite glavu u stranu kako bi vas, umesto u usta, poljubio u obraz."

Glavobolja

"Umor i glavobolja su najbolji prijatelji žena! Najbolje je da odglumite migrenu uveče, jedan sat pre odlaska na spavanje."

Golotinja ni po koju cenu

"Ne izlazite nikada nagi pred supruga! Tako ćete bez potrebe u njemu probuditi želju!"

Ugasite svetlo

"Ako već ne možete da izbegnete seks, ugasite sva svetla u spavaćoj sobi. Budite mirni, možda će se saplesti i povrediti na putu do postelje, a vi izbeći nesreću."

Pravite se mrtvi

"Ako dođe do odnosa, on treba da se odigrava upotpunom mraku. Pravite se mrtvi. I najmanji pokret može sugerisati uživanje."

Bez romantike

"Čin ne sme biti nimalo romantičan. Dozvolite mu samo da vam podigne noćni ogrtač do kukova, a on sme da otkopča samo dugmad na donjem delu pidžame."

Pričajte!

"Tokom odnosa ili ne progovarajte ni reč, ili neprekidno pričajte o kućnim poslovima."

Okrenite glavu

"Muškarci su po prirodi perverzni, pa će povremeno poželeti da svoju gadost približe vašim ustima. Obavezno i uporno okrećite glavu u stranu."

Ne dajte mu da zaspi

"Posle seksualnog čina, kao inteligentna supruga treba da sprečite muža da mirno zaspi. Zvocajte mu o tome šta sve treba da obavi sledećeg dana."

  • !

    12.10.2016 10:27
    Na zalost, na nasim prostorima, izgleda su se ova pravila zadrzala do dan danas

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.