Što je žena srećnija, muž će biti zdraviji

Studija sprovedena na 2.000 parova pokazala je da što je žena veselija, muž će biti zdraviji, čak i kada on sam nije preterano radostan. Isto važi i u obrnutom slučaju.

Odavno su naučnici ustanovili da srećni pojedinci duže žive, a studija Univerziteta u Mičigenu pokazuje da je za zdravlje pojedinca važna i sreća drugih u njihovom okruženju. I to ne bilo koga, već bračnog partnera.

Studija sprovedena na 2.000 parova pokazala je da što je žena veselija, muž će biti zdraviji, čak i kada on sam nije preterano radostan. Isto važi i u obrnutom slučaju. Takođe, mrzovoljan partner negativno utiče na zdravlje.

U istraživanju su učestvovali ljudi stariji od 50 godina koji su odgovarali na pitanja koliko su zadovoljni životom, kao i da li boluju od dijabetesa i drugih hroničnih bolesti, koliko često vežbaju i da li im je lako da obavljaju svakodnevne zadatke. Ispitanici sa srećnim supružnicima bili su zdraviji i češće su vežbali. Naučnici ovu pojavu objašnjavaju time da su srećni supružnici pažljiviji i imaju energije da motivišu partnera da se brine o sebi.

S druge strane, negativna atmosfera u domu povećava verovatnoću konzumiranja alkohola, cigareta i nezdrave hrane.
 

  • Andrija Šrek

    27.10.2016 17:18
    ??
    S druge strane, od čega zavisi ženina sreća...? ;-)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.