Koliko su seks saveti iz 19. i 20. veka primenjivi danas?

Ovim pitanjem bavila se novinarka Natali Vol za "Redbukmag".

Vol je poslušala sledeće savete i njena iskustva su sledeća:

1. Muškarci moraju da budu dominantni u krevetu

"Malo je stvari na svetu koje mogu da uvrede muškarca kao žena koja ga usmerava u seksu. Priroda zahteva da muškarac bude dominantan u krevetu." Tomas D. Horton, "What Men Don't Like About Women (1945)".

Nakon što je pustila svog muškarca da vodi igru, napisala je: "Ovaj je savet dobar... za početak. Svidelo mi se to što je bio 'glavni' u krevetu, ali ne bih želela ovakav scenario baš svaki put."

2. Kupite najskuplji donji veš koji možete sebi da priuštite, i neka bude roze i čipkast

"Svaka žena mora da nosi najskuplji donji veš koji može da priušti, koji bi trebalo da bude roze boje i ima čipku i karnere. To doprinosi atraktivnosti donjeg veša i sviđa se prosečnom muškarcu." Vilijam Džozefus Robinson, "Woman, Her Sex and Love Life (1927)".

Natali nije bila oduševljena: "Ovaj savet me je dobro dobro nasmejao, jer su ovakve stvari potpuno subjektivne. Moj dečko mrzi karnere i roze boju jer smatra da takav veš liči na 'bapske gaće', i slažem se s njim. Iako je prilično udoban."

3. Ne koristite lubrikant

"Lubrikant nije prirodan proizvod, namenjen intimnim delovima tela. Zato njegovo nanošenje nije mudro, sanitarno i u suštini je prljavo." H.V. Long, "Sane Sex Life and Sane Sex Living (1919)".

"Ovo je apsolutno smešno. Koristim lubrikant sve vreme. Iako sam pokušala da imam odnos bez njega, odustala sam od te zamisli usred seksa i upotrebila ga. Definitivno najgori savet za mene", prokomentarisala je novinarka.

4. Ne dozvolite nikad da vas vidi golu

"Mudroj ženi biće cilj da ne dozvoli njenom mužu da je vidi golu, niti mu dozvoli da njoj pokazuje svoje golo telo." Rut Smiters, "Sex Tips For Husbands and Wives (1894)".

Za novinarku je ovo bilo vrlo loše iksustvo: "Ovo samo stvara smetnju. Isključili smo svetla, ali je bio pun mesec, pa smo ipak mogli da vidimo jedno drugo. Skrivanje tela tokom seksa je zaista smešan savet. Videti golo telo vašeg partnera je deo intimnosti."

5. Ne čitajte knjige o seksu

"Ne samo da su novele o seksu lažne i nimalo realistične, već sami opisi scena seksa i romantičnih epizoda imaju odjek u ženskom fizičkom sistemu i tendenciju da stvore abnormalno uzbuđenje njenih reproduktivnih organa." Meri Vud-Alen, "What A Young Woman Ought To Know (1899)".

"Žene koje su pročitale knjigu '50 nijansi sive' svakako se ne bi složile s ovim savetom. Lično, preferiram gledanje pornografije pre seksa, pa sam sada preskočila taj deo. Nisam primetila neku razliku u seksu, osim da mi je trebalo više vremena da se uzbudim nego inače. Sve u svemu, podsticati ženu da ne konzumira ovakav sadržaj je bez veze", zaključila je Natali.

Teme

Seks

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.