Najčešći uzroci gubitka seksualne želje

Mnogi ljubavni partneri počinju vremenom da izbegavaju seksualne odnose, a nisu u stanju da objasne zašto im se to dešava.

Smanjenje ili gubitak seksualne želje makar jednom u životu pogađa petinu stanovništa. Javlja se kod oba pola, češći je kod žena, a uzroci su mnogobrojni, ističu stručnjaci.

Na skali razloga poremećaja seksualne želje prednjače lekovi za hronična oboljenja. Antihipertenzivi, antidepresivi, kao i kontraceptivne tablete, smatraju se najčešćim medikamentima koji negativno utiču na libido i ostvarenje najintimnije partnerske bliskosti.

Depresija takođe remeti i smanjuje seksualnu želju, a bolest se još više pojačava kada osoba shvati da nije u stanju da odgovori željama partnera.

Na smanjenje ili gubitak želje za seksualnim uzbuđenjima utiče i menopauza. Ispoljava se postepeno ili naglo, zavisno od brzine smanjivanja lučenja estrogena, progesterona i testosterona. Ipak, to se ne dešava svim damama, bez obzira na oslabljenu hormonsku funkciju.

Karcinom dojke takođe može biti razlog za izbegavanje seksualnih kontakata, pogotovo posle operacije. Nakon toga žena se najčešće stidi sopstvenog izgleda i oseća manje ženstveno. Smatrajući da partneru nije privlačna, povlači se u sebe i gubi interesovanje za seks.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.