Kako da znate da ste spremni za zajednički život

Zajednički život velik je korak napred u svakoj vezi i zaheva da oba partnera vrlo dobro promisle pre nego što odluče da se usele zajedno.
Kako da znate da ste spremni za zajednički život
Foto: Pixabay
Stoga donosimo pet jasnih znakova koju pokazuju da je vreme da vi i vaš partner započnete zajednički život.
 
1. Imate iste razloge
Pre nego što se uselite zajedno, vi i vaš partner treba da razgovarate o ciljevima i budućnosti koju vidite za sebe. Vrlo je važno da se vaša razmišljanja poklapaju s onima vašeg partnera. No, ako saznate da ne delite iste razloge i razmišljanja, možda je bolje da ponovo razmotrite tu odluku.
 
2. Ne osećate pritisak 
Velika je razlika između toga što osećate pritisak da se uselite s vašim partnerom i toga što je useljavanje tačno ono što želite. Ako niste apsolutno sigurni da je ovo najbolji korak za vašu vezu, sledite te instinkte i pričekajte s donošenjem ove važne odluke.
 
3. Letovali ste zajedno
Pre nego što započnete zajedno živeti, verojatno ste bili zajedno na nekom odmoru. Bez obzira o kakvom je odmoru ili putovanju reč, tada ste zasigurno puno saznali jedno o drugom. Ako ste uspešno proveli te dane zajedno, velike su šanse da ste spremni za zajednički život. No, imajte na umu da zajedničko letovanje i zajednički život ipak nisu identični.
 
4. Poštujete prostor onog drugog
Samo zato što živite zajedno ne znači da treba baš svaki trenutak da provedete zajedno. Naravno da uživate u međusobnom društvu, ali treba da prepoznate vlastite potrebe i odvojite malo vremena i prostora za sebe. Vaš partner će to poštovati, te kada njemu to njemu bude potrebno i vi ćete poštovati njegovu odluku.
 
5. Znate se nositi sa svađama
Svađe su sastavni deo svake veze. Nakon nekog vremena, vi i vaš partner našli ste dobar način kako se nositi sa svađama i rešavati probleme koji nastanu u vašoj vezi. Parovi koji su spremni useliti se zajedno dovoljnu su zreli da znaju kako ne mora svaka svađa biti katastrofalna.
  • misljenje

    03.05.2017 03:56
    To je za bridere koji zive u poricanju pa generisu frustracije.
    Da zbog nekoliko minuta seksa trpim 24h nekog ne dolazi u obzir.
    Da mi neko hrce, prdi, zasmrdi wc, trpa svoj prljav ves u masinu sa mojim... a jok.

    Pre nekoliko godina ste imali clanak o tome o cemu pisem
    http://www.021.rs/story/Zivot/Ljubav-i-sex/75502/Napaljenost-smanjuje-gadljivost.html

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.