Reči koje će za tren smiriti sukob sa partnerom

Porodični terapeut Hal Rankel, autor knjige "Choose Your Own Adulthood", otkriva da postoji nekoliko reči koje partneri u svađi najčešće zaborave da kažu.
Reči koje će za tren smiriti sukob sa partnerom
Foto: Pixabay
Kada se nalazimo u konfliktnoj situaciji, teško je izbeći da ne kažemo nešto što će povrediti partnera.  Ali, čak i ako voljenu osobu "držite u šaci" i lako možete da iskoristite njene slabosti - ne radite to, savetuje Rankel. 
 
Ono što bi trebalo da uradite jeste da kažete "To je bolelo. Povredio/la si me". 
 
U tom momentu partner će obično reći "Je l’ tako? Pa i ti si mene povredio/la". 
 
Sad, kada je jedan od partnera pokazao ranjivost, postoji šansa da razgovor skrene sa dobro poznate, uobičajene putanje, kada se ljudi trude da saspu što više uvreda jedno drugom u lice. 
 
Umesto da nastavljate da gurate partnera od sebe, ukazivanjem na to da vas je nešto povredilo pozvaćete ga sebi i otpočeti razgovor koji će se odnositi na vaš međusobni odnos, uzrok svađe i traženje rešenja. 
 
"Kada je reč o romantičnim vezama, niko ne može da vas dirne onoliko koliko osoba kojoj se najviše otvarate, ali isto tako osoba kojoj se najviše otvarate neizbežno može najviše i da vas povredi", kaže Rankel. "Niko ne kaže da treba da se ponašate kao ‘mekušac’, već da navedenim rečima svom partneru jednostavno stavite do znanja da to što radi nije u redu", zaključuje terapeut.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Ljubav i sex

Koliko u proseku traje seks?

Rezultati istraživanja koje je sprovela kompanija LoveHoney pokazala je koliko parovi vremena daju predigri, pa i samom seksu.

Tri omiljene seks poze muškaraca

Čak 800 muškaraca je istaklo da im tri poze pružaju najveće zadovoljstvo, kao i da im je pogled tada na svoje partnerke veoma uzbudljiv.

Najbolje poze za oralni seks

Ponavljanje istih poteza, na istim mestima može vas dovesti do monotonog seksa, zbog čega bi s vremena na vreme trebalo da uvodite neke nove igre.

Pet pitanja za bolji seks

Iako je mnogim ženama neprijatno da razgovaraju o seksu, to može da ima višestruku korist za samu vezu sa partnerom.