Napravite sami prirodne kupke za savršenu kožu

Možete brzo i lako da napraviti razne kupke na prirodnoj bazi, sa limunom, ružom, ruzmarinom, medom i mlekom.
Japanska sa limunom
 
Vrlo je popularna jer je odlična za cirkulaciju i deluje kao antiseptik. U kadu s toplom vodom ubacite sedam kriški limuna, lezite i opustite se. Ako nemate organski limun, oljuštite koru.
 
Ruža , ruzmarin i lavanda
 
Pre kupanja stavite u posudu ova tri sastojka, prokuvajte i ostavite da odstoji 10 minuta, pa sipajte u kadu sa toplom vodom. Umiruje nervne, ublažava depresiju i pomaže kod nesanicu, prirodan je antiseptik. Za jači efekat dodajte 8 kapi ulja ruže, 150 ml ružine vodice i 2 
 
Osvežavjuća morska
 
Prokuvajte ruzmarin u vodi i sipajte ga u kupku zajedno sa 2 kašike morske soli i 2 dl maslinovog ulja. Neguje kožu, popravlja raspoloženje i opušta.
 
Egipadska od mleka i meda
 
U njoj se redovno kupala Kleopatra, a dokazano je da pomaže problematičnoj koži. U vodu za kupanje sipajte 1,5 l mleka i 200 g meda. Opuštajte se 20-ak minuta, a zatim istuširajte toplom vodom i koža će vam biti nežna i meka na dodir.

Teme

kupke

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".