Da li znate ko su "bromoseksualci"?

'Bromoseksualnost' je termin kojim se opisuje intenzivno, aseksualno prijateljstvo između dvojice muškaraca od kojih je jedan homoseksualac.
Iako jedni žele da spavaju sa ženama, a drugi s muškarcima – 'bromoseksualci' (složenica od reči braća i romansa, brothers + romance) mogu da budu vrlo dobri prijatelji koji se odlično razumeju. 
 
Prijateljstvo heteroseksualnih i homoseksualnih muškaraca nije novost u svetu, ali dosad je bilo prilična nepoznanica u pop kulturi. 
 
Jedan od najvećih stereotipa u pop kulturi ubedljivo su žene koje imaju homoseksualne prijatelje, a dva muškarca od kojih je jedan homoseksualac nikad nisu bili preterano zastupljeni u Holivudu. 
 
Još pre samo deset godina takvo prijateljstvo široka publika smatrala bi neuverljivim, ali u poslednje vreme napokon počelo je da se pominje u knjigama, na televiziji i u bioskopima. 
 
Prepoznatljiva odlika bromoseksualnog odnosa je muževnost oba prijatelja, za razliku od dosadašnjeg stereotipa u kojem muškarac homoseksualac pomaže svom heteroseksualnom prijatelju u izboru odeće, frizure ili pri uređenju enterijera. 
 
Novi imidž homoseksualnog prijatelja sastoji se od muževnog izgleda u kombinaciji sa stereotipnim, muževnim radnjama. 
 
Sada se sve više prihvata ideja da heteroseksualni muškarci mogu da budu sjajna podrška svojim homoseksualnim prijateljima u izlasku radi pronalaženja i zavođenja mogućih partnera. 
 
Mnogi muškarci homoseksualci izbegavali su otkrivanje svog seksualnog života svetu iz straha da će izgubiti prijatelje. Ali mnogi su bili vrlo prijatno iznenađeni kada su najveću podršku dobili upravo od svojih prijatelja. 
 
Jedno od mišljenja jeste da kultura u kojoj su homoseksualci i heteroseksualni muškarci zajedno odrasli znatno doprinosi osećaju zajedništva među muškarcima, bez obzira na njihovu seksualnu orijentaciju. 
 
Najzabavniji aspekt prijateljstva homoseksualaca i hetero muškaraca najverovatnije je ljubomora. Heteroseksualni muškarci su prilično ljubomorni na to s kakvom lakoćom njihovi homoseksualni prijatelji pronalaze seksualne partnere za neobavezan seks. 
 
Ali trebalo bi da znaju da su homoseksualci zapravo zaista strogi jedni prema drugima kada je reč o izgledu. S druge strane, hetero muškarci mogu sebi da dozvole da se zapuste, a da to nema gotovo nikakav uticaj na njihove živote. 
 
Možda najveće iznenađenje jeste to da homoseksualci u znatno većoj meri od heteroseksualaca brinu da li njihov prijatelj misli da žele nešto seksualno. Taj zastareli stereotip prate i poteškoće kada homoseksualci i hetero muškarci razgovaraju o seksu. Homoseksualci ne pričaju o onome što se događa za vreme samog seksa već o okolnostima koje su dovele do te situacije. 
 
Mnogi hetero muškarci osećaju određenu nelagodnost kada se govori o homoseksualnom seksu jer su svesni da tu temu ne razumeju u potpunosti. 
 
Ipak, na kraju dana, dobro je kad ljudi s različitim iskustvima normalno žive i dele prijateljstva.
  • Pokemon

    18.11.2016 22:24
    Nelagodnost ne dolazi od neznanja nego od prljavstine i infektivnosti analnog seksa. I zato nema sanse da ikad prihvatim takve ljude kao normalne
  • Kaćanka

    18.11.2016 20:56
    Koja je to lepa reč?
  • Vns

    17.11.2016 22:08
    Vns
    Koja glupost! Umesto lepe reci - prijateljstvo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin