Kako da vam se kosa manje masti

Ako ne možete da zamislite da prođe dan, a da ne operete kosu, donosimo vam nekoliko saveta kako da iskoristite najbolje od šampona.

Stručnjaci savetuju da najpre dobro natopite kosu vodom pre nego što stavite šampon na nju, jer što je kosa vlažnija, manje će vam šampona trebati.

Potom, trljajte šamponom kosu blizu korena jer je tu najmasnija. Na kraju, kosu isperite najhladnijom vodom koju možete podneti, jer hladna voda zatvara kutikule vlasi i kosa postaje glađa.

Ako je vaša kosa oštećena, pobrinite se da su među sastojcima quaternium ili cetrimonium chloride. Ili samo kupite šampone na kojima piše da su za jačanje kose, protiv pucanja ili za njeno obnavljanje.

  • Novosadista

    09.01.2017 12:15
    @ivana
    E jeste, bas zbog toga se masti. Ajde idi uci malo biologiju, mani se komentarisanja.
  • Pitam se

    09.01.2017 09:35
    Pitam se postoji li tema na koju neko od vegana nema nešto da doda?
    Dosadni su za medalju...
  • Ivana

    08.01.2017 22:41
    Kosa vam se masti zbog hrane zivotinjskog porekla. Predjite na vegansku ishranu pa vam se neće ni mastiti, ni perutati, niti cete imati problema sa znojenjem, aknama, miteserima i sl. O visku kilograma, problemima sa probvom dane govorim.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin