Ugašene reklame na londonskom Pikadiliju

Čuvene svetleće reklame na londonskom Pikadiliju ugašene su u ponedeljak zbog obnove.
Reklame osvetljavaju jedan od najpoznatijih londonskih trgova duže od veka i, sem u posebnim prilikama, nisu bile gašene od Drugog svetskog rata.
 
Bile su ugašene samo na dan sahrane Vinstona Čerčila i princeze Dajane.
 
Sada će biti ugašene duže vreme i neće raditi sve do jeseni, do kada će, umesto postojećih šest, biti postavljen jedan ogromni reklamni ekran.
 
Godišnje Pikadilijem prođe 100 miliona ljudi, a prva reklama francuske kompanije Perier postavljena je 1904. godine. Od postojećih reklama, najduže je tu Koka Kolina, koja je na trgu neprekidno od 1954. godine.
 
Prve reklame bile su osvetljene sijalicama, a vremenom se prešlo na neonsku rasvetu, da bi od 2011. sve reklame bile osvetljene svetlećim diodama (LED).

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin