FOTO: Na semaforima u Madridu i gej parovi

U sklopu priprema za međunarodnu Paradu ponosa Madrid je uveo "inkluzivne" semafore koji odražavaju poštovanje rodne ravnopravnosti i prava homoseksualaca.
Pored standardnih figura na semaforima se mogu videti i figure gej parova koji pešacima signaliziraju kada mogu da pređu ulicu. Uz parove različitih polova na semaforima su i oni istopolni koji se takođe drže za ruke.
 
 
Gradske vlasti Madrida objavile su da su ovi znakovi važni zbog svog vizuelnog uticaja i služe promociji rodne jednakosti i prava homoseksualaca.
 
 
Njihovo postavljanje, odnosno menjanje dotadašnjih semafora novim koštalo je 22.000 evra. Zamenjeno je ukupno 288 semafora na 72 pešačka prelaza.
 
 
U Madridu će se od 23. juna do 2. jula održati međunarodni festival World Pride, a novi semafori će ostati na ulicama i posle tog skupa.
  • Stavros

    08.06.2017 10:02
    Pod hitno pokrenuti peticiju protiv ove nebuloze a ja cu istu uruciti ambasadoru Spanije,imam vremena.
    A da,Madrid je obicna selendra ocigledno popunjena izopacenim individuama.
    Treba da se ugledaju na nas,da vide pravi put.

    p.s.
    Smrt Darvinu.


  • Leowski

    07.06.2017 14:01
    kuda na more?
    Moraću da odštampam ovaj članak jer me stalno nešto vuče da odem u Španiju na more a ovaj članak će me zasigurno odvratiti od te ideje. Ovaj članak je ono zbog čega novinarstvo i treba da postoji!
  • ns posmatrac

    07.06.2017 11:40
    GLUPOST NEPOZNAJE GRANICE
    Stvarno ljudska glupost nepoznaje granice.

    Ovako samo stvaraju optpor sredine a ne "inkluziju".

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin