Doživotni zatvor za medicinsku sestru koja je ubijala pacijente

Sud u Kanadi izrekao je doživotnu robiju bivšoj medicinskoj sestri osuđenoj za ubistvo osam starijih osoba u staračkim domovima u Ontariju.
Ona, prema odluci suda, nema mogućnost traženja uslovne kazne u narednih 25 godina.
 
Elizabet Vetlaufer se ranije ovog meseca izjasnila krivom za ubistva pet žena i tri muškarca u staračkim domovima u Vudstoku i Londonu u kanadskoj provinciji Ontario. Ubistva je počinila u periodu od 2007. do 20014, a žrtve su imale između 75 i 96 godina.
 
Vetlaufer (50) je priznala da je davala insulin pacijentima kojima to nije bilo potrebno. Kanadski mediji su izvestili da se ona u sudnici izvinila porodicama žrtava, ali i da je i dalje nejasan motiv ubistava.
  • E

    27.06.2017 09:51
    sad
    Možda su ljudi od nje tražili bezbolnu smrt (eutanaziju), znam da ja bi, ukoliko bi završio u staračkom domu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin