Limun smanjuju svrab posle ujeda komarca

Malo je stvari kojima je tako teško odoleti kao što je češanje posle uboda komarca.
 Limun smanjuju svrab posle ujeda komarca
Foto: Pixabay
Međutim, bez obzira na kratkotrajno zadovoljstvo, to je upravo ono što ne bi trebalo raditi.
 
"Češanje samo pojačava lučenje toksina iz mesta uboda", kaže nemačka doktorka Kristin Ekler. Dodatno, češanjem se ubodne rane lako mogu upaliti.
 
Umesto toga, Ekler savetuje neke isprobane i efikasne kućne meleme: pola glavice luka ili kriška limuna mogu izvući toksine iz rane.
 
I sirće će ublažiti potrebu za češanjem ako se nanese direktno na mesto uboda. Isto važi i za kombinaciju meda i sode bikarbone. Ako vam je pri ruci, pomoći će i kantarionovo ulje.
 
Po svojim protivupalnim svojstvima, koja važe i za ubode komaraca, poznato je i delovanje jogurta. Zato, sledeći put kada vas zasvrbi mesto na kojem vas je ujeo komarac, umesto češanja otvorite frižider.
  • none

    01.09.2017 07:55
    Mometazon je najbolji izbor jer se ne resorbuje a srednje je jačine. Ako nemate navedeni krem moze bilo koji kortikosteroidni preparat. Tokom 15 minuta od kada se nanese on zaustavlja imunološki odgovor kože na ubod komarca, smiruje svrab a tokom dana dovodi do povlačenja promene.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.