Dečak promenio pol, pa se predomislio

Jedan australijski dečak koji je odlučio da postane devojčica predomislio se dve godine kasnije.

Dvanaestogodišnji Patrik Mičel preklinjao je majku da počne da uzima hormonsku terapiju, nakon što mu je dijagnostikovana rodna disforija, stanje u kom osoba trpi stres zbog toga što se njen biološki pol i rodni identitet ne poklapaju.

"Poželeo sam da promenim sve na sebi. Vidim neku devojčicu i odmah kažem: 'Želim da budem takav'", rekao je Mičel u emisiji 60 minuta.

Nakon što je prihvatila savet profesionalaca, majka je podržala svog sina i on je krenuo u mukotrpni proces promene pola. Pustio je kosu i počeo da uzima hormone, zahvaljujući kojima su mu porasle grudi. Međutim, posle samo dve godine dečak se predomislio.

Početkom 2017. nastavnici u školi su počeli da ga oslovljavaju kao devojčicu, što je u Mičelu pokrenulo preispitivanje da li je doneo pravu odluku.

"Počeo sam da shvatam da se zapravo osećam dobro u svom telu. Svakog dana se osećam bolje", rekao je on. Na kraju se poverio majci i odlučio da se vrati u telo dečaka.

Sada u pokušaju da povrati svoje originalno telo ne uzima hormonsku terapiju, a podvrgnuće se operaciji uklanjanja tkiva iz dojki.

Iako je rodna disforija redak poremećaj, svake godine se dijagnostikuje sve više slučajeva. Istraživanje koje je obuhvatilo 10.000 ljudi pokazalo je da oko jednog procenta svetske populacije rodno varira do nekog stepena. Na zapadu postoje čak i profesionalne klinike sa specijalistima za rodni identitet na kojima se takvi slučajevi otkrivaju.

  • Aaa

    10.09.2017 20:08
    Mene još nisu otkrili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin