Neki od najčudnijih parfema na svetu

Komercijalni parfemi su elegantni, sveži ili zavodljivi, ali u industriji parfema javljaju se brendovi koji koketiraju s mirisom i pojmom onoga kako bi ljudi trebalo da mirišu.
Neki od najčudnijih parfema na svetu
Foto: Pixabay
Jedni se vode emocijama i nude baš svašta, drugi su inspirisani svojim umetničkim delovanjem, a treći testiraju naše granice. 
 
1. Comme des Garçons Concrete 
 
Baš kao što naziv kaže, ovaj parfem miriše na beton. Tačnije, na pločnik. Ovaj specifičan miris asocira na miris betona nakon kiše, ali kada mu pogledamo note, on sadrži i vrlo klasičnu sandalovinu i ružu.
 
2. Etat Libre d'Orange Sécrétions Magnifiques 
 
Ovaj miris zamišljen je kao miris najmuževnijeg muškarca. Naime, parfem je mešavina mirisa krvi, znoja, sperme i pljuvačke. Istovremeno je vrlo odbojan i poprilično privlačan. 
 
3. Steidl Paper Passion 
 
Ovo je idealan miris za sve novinare i knjiške moljce - miris svežeg papira i mastila. 
 
4. Demeter... 
 
Bilo koji parfem Demeter sam sebe predstavlja kao "mirisnu biblioteku", tako da ovde možete naći miris zaista svega. Samo neki od parfema koji nude su kokice, jastog, kamin, blato, trava, kiša, beba, prašina, suši... I zaista, vrlo verno pogađaju note.
  • Rigoleto

    02.10.2017 10:06
    Fuj
    Bljak.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.