Najopasniji gradovi za žene

Kairo je najopasnija svetska metropola za žene, dok je London najbezbedniji sudeći prema najnovijem istraživanju fondacije Tomson Rojters koje ima za cilj da utvrdi bezbednost žena u gradovima preko 10 miliona stanovnika.
Najopasniji gradovi za žene
Foto: Pixabay
Istraživanje je obuhvatilo 19 metropola i postavlja pitanje sigurnosti žena u njima.
 
Glavni grad Egipta Kairo prošao je najgore u ovom ispitivanju, a za žene je podjednako opasan i Karači u Pakistanu, Kinšasa u Demokratskoj Republici Kongo, ali i Nju Delhi u Indiji.
 
"Sve u Kairu je teško za žene. U svim aspektima se muče. Čak i u običnoj šetnji su predmet seksualnog uznemiranvanja, bilo verbalnog, bilo fizičkog", kaže Omaima Abu-Bakr, egipatski novinar i aktivista za ženska prava.
 
Nju Delhi i Sao Paolo su najopasniji kada su u pitanju silovanja žena, a Vlade dveju zemalja trenutno rade na agresivnim kampanjama za zaštitu žena.
 
"Čak i posle grupnog silovanja koje je šokiralo svet u Nju Delhiju, u ovom gradu se beleži porast seksualnog nasilja. Iako postoje mere za odbranu žena, to nije dovoljno", kaže advokat Riši Kant, iz humanitarne organizacije koja podržava žrtve silovanja. "Silovatelji znaju da ih niko neće uhvatiti. Zato moramo da vršimo pritisak na policiju i sudove da na adekvatan način kažnjavaju seksualne prestupnike."
 
Istraživanje je pokazalo da je London najsigurniji grad za žene, a prate ga Tokio i Pariz.
  • PGS

    20.10.2017 10:29
    Mrkonjić Grad

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".