Automobile nude na pretplatu, kao telefone

Automobilska industrija je odlučila da se prilagodi novoj generaciji kupaca. Svog ljubimca moći ćete, izgleda, da otplaćujete kao i telefon.
Automobile nude na pretplatu, kao telefone
Foto: Pixabay
Švedska auto-kompanija Volvo najavila je da će njihov novi SUV moći da se nabavi ne samo kroz klasičnu prodaju ili lizing, već i na pretplatu. Na automobilskom sajmu u Los Anđelesu ove nedelje najavili su da će njihov novi model XC40 moći da se dobije na pretplatu od 600 dolara mesečno s ugovorom od dve godine, slično kao što se, na primer, uzimaju novi modeli mobilnog telefona.
 
Slično već nude automobilske kompanije poput Forda i Poršea. Uzimanje automobila na pretplatu u osnovi je slično uzimanju automobila na lizing, ali nije baš isto. Kada se automobil uzima na lizing, korisnik mesečno plaća određen iznos da bi unajmio kola dok ugovor o lizingu ne istekne, s opcijom da ga kasnije otkupi, te po pravilu sam plaća registraciju i sve druge troškove.
 
Kod pretplate na automobile, razlika u odnosu na lizing je u vremenskom okviru te u dodatnim troškovima, poput registracije i slično. U teoriji, umesto da je vezan za lizing, korisnik kod pretplate može da odluči da nema automobil deset meseci kada radi u gradu jer želi da koristi javni prvoz, a onda uzme dvomesečnu pretplatu na leto kada ide na godišnji odmor.
 
Pretplata uključuje i osiguranje i registraciju, a za razliku od lizinga, zavisno od ugovora, korisnik ne mora da ima opciju da otkupi automobil kada ugovor istekne.
 
Pretplate na automobile su pokušaj automobilske industrije da se prilagodi generaciji milenijalaca. Model pretplate predstavlja manju obavezu od lizinga i kupovine automobila, a opet je praktičniji i jeftiniji od klasičnog iznajmljivanja automobila.
  • Željko

    06.12.2017 07:58
    Još samo da nam vrate deset pošto što uzimaju harača,ima da uzmem naku besnu bembaru pa danteram kera!!!
  • Pedja

    05.12.2017 23:57
    Odavno postoje ovakvi modeli
    Tu je cena izmedju rent-a-car i lizinga tipicnog i po Evropi mozete skoro svuda da iznajmite skoro nove automobile od vlasnika koji ga izdaje na dan za npr. 20-50 evra, u zavisnosti od modela. Registrovan, odrzavan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.