Naplaćuju kese u Grčkoj, ako ne uspe, ukidaju ih skroz

Grci, veliki potrošači do sada besplatnih plastičnih kesa, od 1. januara moraju da izdvoje 0,04 evra po kesi.
Naplaćuju kese u Grčkoj, ako ne uspe, ukidaju ih skroz
Foto: Pixabay
Ta mera treba da obeshrabri njihovo korišćenje u skladu sa evropskim propisima, saopštilo je ministarstvo za životnu sredinu.
 
Grci troše oko 400 kesa po stanovniku godišnje, dok je prosek u EU 280. 
 
"Cilj je da se dostigne broj od 90 plastičnih kesa debljine 15 do 50 mikrona po osobi, što je u skladu s propisima", rekao je funkcioner tog ministarstva. 
 
Prva mera je uvođenje cene, a ako to ne uspe, 2019. kese će poskupeti na 0,07 evra. U slučaju neuspeha, od 2020. plastične kese biće zabranjene. Plastične kese su zabranjene u više od 35 zemalja sveta.
  • ?

    04.01.2018 21:45
    U Britaniji vec 3 godine
  • Čučuk Stana

    04.01.2018 20:29
    Živeo ceger
    Te odvratne kese treba ukinuti potpuno!!
  • mrva

    04.01.2018 16:19
    svaka čast!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".