Kinezi sade šumu površine Srbije

Više od 60.000 kineskih vojnika učestvovaće u velikoj akciji protiv zagađenja, koja podrazumeva pošumljavanje 84.000 kvadratnih kilometara, što je malo manje od površine Srbije.
Kinezi sade šumu površine Srbije
Foto: Pixabay
Vojnici su, zajedno sa policajcima, povučeni sa svojih redovnih zaduženja sa severne granice i određeni da učestvuju u velikom projektu pošumljavanja u unutrašnjosti.
 
Većina će biti upućena u provinciju Hebej, u kojoj se nalazi i prestonica Peking. Ta teritorija Kine posebno trpi posledice industrijalizacije i zagađenja. Plan podrazumeva pošumljavanje najmanje 84.000 kilometara kvadratnih do kraja godine.
 
Krajnji cilj je povećavanje površine pod šumama sa 21 na 23 odsto do kraja 2020. godine. Žang Đanlong, čelnik Službe za šumarstvo, kaže da bi do 2035. pod šumama trebalo da bude 26 odsto površine Kine.
  • heh

    19.02.2018 15:12
    @Nebojsa
    Jeste, samo nama ne daju nista. Odlicni izgovori koji vec cetvrt veka traju - ne daju nam nista. A eto, Bugarska i Rumunija nas uveliko presisali, ljudi idu cak i u Slovacku da rade kao gastarbajteri... SLOVACKU, ne vise samo u Nemacku, Francusku, Dansku, vec SLOVACKU. Ali, eto, nama nista ne daju, svi nas mrze, sigurno nam zavide na kvalitetu zivota i standardu. Zbog takve demagogije smo imali sankcije i drzali Milosevica, Vucica pre Vucica, na vlasti, sad drzimo i ovog, ali dobro, nama ne daju nista, dok svi ostali napreduju.
  • Nebojša

    19.02.2018 13:02
    Može i kod nas ali...
    Sve ovo može da se radi i kod nas ali naravno da nema ni volje ni želje a sve što je dobro za Srbiju po nalogu EU se blokira. odlično je da se uradi kanal Dunav Morava Vardar Egejsko more, pa NE DAJU, odlično je brza pruga prema Atini pa se NE DOPUŠTA, odlično je da država pokrene posrnule prehrambene kombinate i da se izvozi sve za NR kinu pa NE ŽELE da se to uradi, odlično je da se srede kanali pa se ne DOPUŠTA a pare se troše na javna preduzeća za vodoprivredu kroz plate, odlično je da se SVA skloništa vrate stambenim zajednicama i da se o9d iznajmnljivanja održavaju zgrade ali se NE DOPUŠTA jer moraju partijski štakori da dobijaju enormne plate i da prave gubitke, odlično je da se POŠUME silne goleti po Srbiji ali su ukinuti GORANI i sve što je bilo dobro se ismeva i zabranjeno je.
    Mi smo država u kojoj se promovišu mediokriteti kroz rijaliti programe kao neka vrednost a to je ZLO koje promoviše primitivizam i nasilje.
    U NR KINI POSTOJI DOMAĆIN, a zemlju vode RODOLJUBI, za razliku od Srbije.
  • Pawlle

    16.02.2018 06:54
    Sve ce to neki bosanci poseci ili sremci

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Umro modni kreator Roberto Kavali

Preminuo je italijanski modni kreator Roberto Kavali, decenijama dizajner "džet-seta" s eksluzivnim materijalom kakav je koža pitona i uz korišćenje živopisne štampe (printova) na tekstilu.