Mekdonalds izbacio čizburger i čokoladno mleko iz obroka za decu u SAD

Kompanija Mekdonalds saopštila je da povlači čizburgere i čokoladno mleko iz menija "hepi mila" u SAD u okviru kampanje za smanjenje količine kalorija, natrijuma, zasićenih masti i šećera koje deca konzumiraju u njihovim restoranima.
Mekdonalds izbacio čizburger i čokoladno mleko iz obroka za decu u SAD
Foto: Pixabay
Kupci će morati da traže da se čizburgeri ili čokoladno mleko nađu u meniju namenjenom njihovoj deci, navodi se u saopštenju i dodaje da će uklanjanje tih proizvoda iz standardnog "hepi mila" smanjiti broj naručivanja. Naručivanje gaziranih pića smanjeno je za 14 odsto u odnosu na pre četiri godine kada su ona skinuta sa menija "hepi mila", naveo je Mekdonalds. 
 
Kako se navodi, hamburgeri i pohovani pileći komadići ostaće delovi standardnog obroka.
 
"Hepi mil", koji se se prodaje u Mekdonaldsu skoro 40 godina, dugo je na meti zagovornika zdrave hrane i roditelja koji su ga povezivali sa gojaznošću dece. Kompanija je u prethodnim godinama uvela niz novina u jelovnik, poput smanjivanja porcije pomfrita i uvođenja voća. Lanac restorana brze hrane skoro je zamenio sok od jabuke za drugi koji sadrži manje šećera.
 
Mekdonals, čije su glavne mušterije porodice sa decom, pokušava da promeni sliku u javnosti o prodaji nezdrave hrane. Kompanija nije objavila koliko zarađuje od "hepi mila" za koji kupcima naplaćuje tri dolara, ali je dodala da 30 odsto svih posetilaca čine porodice.
 
Promene menija u SAD stupiće na snagu u junu.
  • Nervirach

    16.02.2018 12:19
    A ovi nasi nisu ni stigli do cokoladnog mleka. Do zasecerenog razvodnjenog mleka jesu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin