VIDEO: Kina pokrenula akciju protiv striptiza na sahranama

Kina je pokrenula akciju protiv običaja izvođenja striptiza tokom sahrana, za koji vlasti kažu da erodira moral društva.
VIDEO: Kina pokrenula akciju protiv striptiza na sahranama
Foto: Pixabay (ilustracija)
Profesionalne striptizete su tu da pokažu bogatstvo porodice pokojnika, a to je postalo popularno u proteklih nekoliko godina.
 
Iz Ministarstva kulture poručili su da se poslednjih mesec dana posebno fokusiraju na "striptiz i ostale vulgarne i pornografske izvedbe na sahranama, venčanjima i drugim tradicionalnim javnim okupljanjima".
 
Bezuspešna borba države protiv ovog običaja traje od 2006. ali se posebno zahuktala od 2015. kada se proširila na 19 gradova u četiri provincije. Nova kampanja poziva ljude da pozovu specijalnu telefonsku liniju ako primete "šenlučenje na sahrani".
 
Na udaru se posebno našla plesna grupa "Crvena ruža", koja se istakla svojim nastupom iz 2015. kada su tradicionalni ples ispratili ne tako tradicionalnim skidanjem odeće. Vođa ove grupe provela je 15 dana u pritvoru i kažnjena novčano.
 
  • Ivan

    22.02.2018 06:05
    .
    Ako je to pokojnikova zelja...mora se ispostovati

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin