Koncerti bolji po zdravlje od joge

Dvadeset minuta slušanja muzike uživo bolje je za vaše zdravlje od nekih fizičkih aktivnosti poput joge ili šetnje, smatraju naučnici.
Koncerti bolji po zdravlje od joge
Foto: Pixabay
Naučnici instituta Goldsmith Univerziteta u Londonu došli su do zaključka da se raspoloženje onima koji su slušali muziku uživo barem 20 minuta popravi za 21 odsto, a onima koji su se bavili jogom za 11 odsto manje.
 
Istraživanje je sprovedeno na uzorku od 60 osoba koje su išle na koncert, sat joge ili šetali sa psom. Pre aktivnosti rešili su test od 40 pitanja, a nakon toga su raspoređeni u tri grupe od 20 članova, gde su im mereni rad srca i srčana frekvencija.
 
"Ključ dugovečnosti je redovan odlazak na koncerte, barem jednom u dve nedelje", rekao je Patrik Fegan s Goldshimtha.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin