Znate li šta je "mosting"?

Era upoznavanja na internetu donosi brojne trendove koji za žrtve mogu biti veoma bolni.
Znate li šta je "mosting"?
Foto: Pixabay
Fenomen, poznat kao "mosting", neočekivano pogađa žrtve i zbog toga ga je posebno teško prebroditi. Reč je o kombinaciji dva poznata pojma "love - bombing" (zasipanje ljubavlju) i "ghosting" (potencijalni partner iznenada nestaje bez traga).
 
"Mosting" je fenomen kod koga veza u početku liči na bajku. Partner najpre nagoveštava da je druga osoba da koja je jedina prava, a zatim bez upozorenja prekida vezu, objašnjava "Hafington post" novi trend.
 
"Ghosting" je sastavni deo "mostinga", a znači da partner u određenom trenutku postaje nedostupan. Čak i ako nije bilo nagoveštaja raskida, partner prestaje da se javlja i ne odgovara na poruke. S druge strane, "love bombing" je trend u kome partner zasipa određenu osobu dokazima ljubavi, kako bi je kontrolisao i vezao za sebe. Ovaj trend obično primenjuju narcisoidne ličnosti, koima je potrebno mnogo pažnje i divljenja.
 
Karakteri koji praktikuju "mosting" često su neodlučni pa nestaju nakon što su žrtvu obasuli dokazima ljubavi.
 
"Mnogi muškarci ga primenjuju kako bi relativno lako došli do seksa", objašnjava za "Hafington post" Nik Notas, trener za upoznavanje.
 
Poslednja poruka takvih muškaraca ili žena često stvara utisak da ste našli osobu svog života. Žrtva, naravno, ne očekuje raskid i duboko pati kada partner iznenada nestane bez traga.
  • Krmenadla sa Podbare

    12.04.2018 09:32
    Netacno.

    Mosting je kada gradis jedan most milion godina i nikad da ga otvoris a u sustini je toliko prosecan da je to smesno...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin

Španski sud zabranio društvenu mrežu Telegram

Okružni sud u Španiji zabranio je rad društvenoj mreži za slanje poruka - Telegram, nakon pritužbi medijskih kompanija da je ona omogućava korisnicima da postavljaju njihov sadržaj bez dozvole.

Marihuana u Nemačkoj legalna od 1. aprila

Plan Vlade Nemačke da liberalizuje pravila o kanabisu prešao je i poslednju prepreku u Parlamentu čime je otvoren put da posedovanje ograničenih količina marihuane bude dekriminalizovano 1. aprila.

Počeo šahovski turnir za mlade u Beogradu

Ministar bez portfelja zadužen za odnose sa dijasporom Đorđe Milićević i predsednik Šahovskog saveza Srbije Dragan Lazić otvorili su danas u Beogradu "Šahovske susrete budućih šampiona".