FOTO: Izvinjenje zbog "mančmeloua" sa likom Megan Markl

Nemačka konditorska kompanija izvinila se zbog tvita u kojem je objavila fotografiju "mančmeloua" sa likom Megan Markl kao neveste britanskog princa Harija, sa krunom, u beloj venčanici i bidermajerom.
Portparolka kompanije "Dikman's šokokuese", čiji su slatkiši popularni u Nemačkoj, pogotovu među decom, izvinila se zbog fotografije na kojoj je Megan Markl, čija je majka Afroamerikanka, predstavljena kao "mančmelou" preliven čokoladom. Kompanija je tvit uklonila, ali je nemački visokotiražni list "Bild" juče spornu fotografiju objavio u svom štampanom izdanju, dolivši "ulje na vatru". 
 
Inače, čokoladni slatkiš "mančmelou" je u prošlosti povezivan sa rasizmom, a bio je poznat i kao "negerkus" ili "crni poljubac" u Nemačkoj do pre 20 godina.
  • demokratski

    24.05.2018 18:39
    nekulturno
  • Nemanja

    24.05.2018 10:56
    Znaci crnci ipak nemaju crnu boju koze?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Život - Magazin